Kamenný mlýnek KoMoMio má velice jednoduchou obsluhu. Stačí jen zapnout mlýnek a nasypat suroviny do násypky s kapacitou 1200 gramů. Pootočením násypky doleva nebo doprava upravíte hrubost mletí. Můžete umlít mouku v jakékoli hrubosti od drceného obilí (tzv. lámanky) po hladkou dortovou mouku. Při mletí čočky, která je přirozeně mastnější, je možné začít mlít najemno a sledovat, jestli se mouka sype nebo ne. Pokud nesype, nebo po nějaké chvíli přestane, otočte násypkou na hrubší mletí.
Díky výkonu 100 gramů za minutu (platí pro hladkou mouku; hrubá se umele ještě rychleji) budete mít čerstvou mouku za pár minut. I čištění je výjimečně snadné, protože mlýnek je prakticky bezúdržbový. Při pravidelném používání jej nemusíte čistit vůbec. Po odstavení delším než jeden týden je vhodné před dalším mletím mouky umlít hrst rýže, která pročistí kameny. Také můžete čas od času odšroubovat násypku (bez potřeby nářadí) a vysát zbytky obilí s pomocí vysavače.
Dobrý den, z hlediska požadavků se pohybujete již na hraně schopnosti domácích mlýnků, kde bude opakovaně docházet k maximálnímu vytížení a zahřátí motoru až do vypnutí. Pro tyto účely bych doporučil již dřevěný mlýnek, který má bytelnější konstrukci než mlýnek z překližky a arboblendu jako je KomoMio, i když vychází cenově lépe. Pro tyto účely volte mlýnky jako jsou Fidibus Classic, Sana nebo Fidibus XL, které jsou z masivu. Z hlediska motorů je to tak, že mlýnek s 360 wattovým motorem se vypne po ca 40 minutách dle nastavení hrubosti. Za tu dobu zvládne mlýnek umlít přibližně 4 kg mouky. Následně bude nutné nechat mlýnek dle přehřítí odpočinout alespoň 2 hodiny. Po takto krátké době pro vychladnutí však bude mlýnek mlít již pouze ca 20 minut než se opět vypne. Pro úplné vychladnutí je potřeba nechat motor mlýnku odpočinout do druhého dne. S přáním hezkého dne, Sana-store.cz