Kamenný mlýnek Sana má velice jednoduchou obsluhu. Stačí jen zapnout mlýnek a nasypat zrní do násypky s kapacitou 850 gramů. Pootočením násypky doleva nebo doprava upravíte hrubost mletí. Můžete umlít mouku v jakékoli hrubosti od drceného obilí (tzv. lámanky) po hladkou dortovou mouku. Při mletí čočky, která je přirozeně mastnější, je možné začít mlít najemno a sledovat, jestli se mouka sype nebo ne. Pokud nesype, nebo po nějaké chvíli přestane, otočte násypkou na hrubší mletí.
Díky výkonu 100 gramů za minutu (platí pro hladkou mouku; hrubá se umele ještě rychleji) budete mít čerstvou mouku za pár minut. I čištění je výjimečně snadné, protože mlýnek je prakticky bezúdržbový. Při pravidelném používání jej nemusíte čistit vůbec. Po odstavení delším než jeden týden je vhodné před dalším mletím mouky umlít hrst rýže, která pročistí kameny. Také můžete čas od času odšroubovat násypku a vysát zbytky obilí s pomocí vysavače.
ano obě suroviny lze na mlýnku bez problému umlít.
S pozdravem,
kamenné mlýnky umelou jáhly stejně jemně jako ostatní suroviny. Produkt by měl splnit vaše požadavky. Doporučit mohu např. model Fidibus Medium.
S pozdravem,
mletí, aby nedošlo k jeho přetížení. Potřebuji semlít větší množství špaldy (cca 200 kg) a časově to rozvrhnout. Děkuji za odpověď.
průměrně mlýnek vydrží mlít 30 min v kuse. Po této době dochází k přehřátí motoru, který se automaticky vypne. Po jeho vychladnutí je opět schopný provozu. Chladnutí může trvat 1-2 hodiny dle okolní teploty.
S pozdravem,
ostropestřec má poměrně vysoký podíl tuků, takže jeho pravidelné mletí na pro kamenný mlýnek není dobré. Olej by kameny časem zamastil.
Nicméně pomletí malého množství ostropestřce nahrubo možné je. Pokud budete mlít i jiné neolejnaté suroviny.
S pozdravem,
děkuji Vám za dotaz. Z naší zkušenosti mlýnky na mouku spíše předčí očekávání zákazníků, než že by je zklamaly.
Mouku umí pomlít opravdu na nejjemněji jak to jen jde. Nicméně je důležité pochopit, že mouka bude vždy hrubší než z obchodu, díky přítomnosti otrub, které se nikdy nepomelou tak jemně jako zbylá moučná část zrna. Otruby lze jednoduše z pomleté mouky oddělit přesíváním přes jemné síto.
S pozdravem,
mlýnek už jsem koupil a jsem velice spokojen, byly to velice moudře uložené peníze:) . Chci se ale zeptat, dokáže tento mlýnek umlít i hrách na hrachovou mouku? Děkuji moc za odpověď
Díky za odpověď.
chtěl bych vědět, jaký je rozdíl mezi: "Mlýnek na obilí Sana v provedení Natural (přírodní)" a "KoMo Fidibus Medium". Nemohu se rozhodnout, který koupit. Předem děkuji za odpověď.
B. Janeček
mlýnek na obilí Sana je vyroben z masivního dřeva, kdežto KoMo Medium je vyroben z překližky. Funkčnost obou mlýnků je shodná.