Vařič Sous-vide Status SVC100 je ve své horní části opatřen digitálním ovládacím panelem, který umožňuje nastavit čas a teplotu podle toho, co zrovna vaříte. Čas nebo teplotu snižujete a zvyšujete otáčením kovového regulačního kolečka a zvolenou hodnotu potvrdíte stiskem tlačítka na panelu. Během vaření bude display zobrazovat zbývající čas a aktuální teplotu vody. Po dokončení vaření vás upozorní zvukovým signálem.
vařič Sous-vide
Status SVC 100
S ponorným vařičem Sous-vide Status SVC 100 připravíte maso jako profesionální kuchař.
Nákup na splátky
Produkt je možné koupit na splátky prostřednictvím společností Essox nebo Cofidis.
Popis produktu
Co je sous-vide?
Sous-vide je termín pocházející z francouzštiny a znamená „pod vakuem“. Při vaření metodou sous-vide jde o šetrné vaření vakuovaných surovin za současného udržování přesné teploty. Využívá ji mnoho profesionálních kuchařů, zejména v dražších restauracích, protože s její pomocí dosáhnou skvělých chutí a hlavně dokonalé šťavnatosti a měkkosti jakéhokoli masa, ryb a zeleniny. Už se vám nestane, že byste svůj hovězí plátek nemohli po uvaření ani ukrojit a rozžvýkat.
Sous-vide spotřebiče byly donedávna k dostání pouze pro použití v profesionálních kuchyních a jejich pořízení bylo samozřejmě nákladné. Nyní ale máte možnost pořídit si sous-vide vařič pro domácí použití za velmi přijatelnou cenu.
Co potřebujete na sous-vide vaření?
Vzhledem k tomu, že sous-vide vaření spočívá ve vaření vakuově balených potravin, neobejdete se bez těchto věcí:
- velký hrnec, do kterého se vejde 6-15 litrů vody
- sous-vide vařič pro ohřev a cirkulaci vody
- vakuovačka (například Vidia, která má integrovanou váhu, a tak bude vaše vaření o to jednodušší)
Jednoduchý ovládací panel
Jak postupovat při vaření sous-vide
Naplňte hrnec vodou a na jeho okraj připevněte vařič s pomocí přiložené svorky. Nastavte čas a teplotu a potvrďte. Vařič odstartuje ohřev a cirkulaci vody. Než se voda ohřeje na požadovanou teplotu, připravte si suroviny k vaření. Ochuťte je, s pomocí vakuovačky zavakuujte do sáčku a vložte do hrnce. To je vše! Už jen zbývá čekat na signál ohlašující konec vaření.
Hlavní prvky
- skvělé výsledky jak od profesionálního kuchaře
- digitální ovládání
- snadné nastavení teploty a času
- nastavení teploty s přesností na 0.1 °C
- určeno pro vaření v 6-15 litrech vody
- nerezová konstrukce
Obsah balení
- ponorný vařič Sous Vide Status SVC100
Parametry
- Výrobce
- Status Innovations
- Barva
- černá
- Časovač
- 99 hodin
- Rozsah teploty
- až 90 ˚C
- Objem nádoby
- až 15 l
- Rozměry v mm (V x Š x D)
- 389 x 69 x 106 mm
- Hmotnost (kg)
- 1,18 kg
- Záruční doba
- 24 měsíců
k danému produktu?
Diskuze
k danému produktu?
Děkuji za odpověď a přeji příjemný den.
Veronika