KoMo je německý mlýnek vyrobený z masivního javorového dřeva a nerezové oceli a má velmi dlouhou životnost. Obecně lze říci, že s ním umelete 50-100 g mouky za minutu. Pokud melete nahrubo, mletí je rychlejší, naopak hladká mouka vyžaduje více času. Hrubost lze nastavit pomocí regulačního šroubu. Proces usnadňuje a zrychluje dlouhá klika (rádius 200 mm).
Zakoupit můžete i přídavný motor a přeměnit tak ruční mlýnek na elektrický.
Děkuji a přeji krásný den
Pavel Renza
rád bych se zeptal, jak účinné je mletí po připojení externího motoru. Jeho výkon je udáván na 160W, což je polovina oproti standartním elektrickým mlýnkům (320wW). Je tento výkon dostačující na mletí hladké mouky?
Děkuji za odpověď.
S pozdravem Roman Hrabec.
na mletí hladké mouky z běžných obilovin je dostačující. Není ale už vhodný na mletí kukuřice nebo jiné tvrdé suroviny.
S pozdravem,
je možné někde v Praze mlýnek vidět naživo a vyzoušet si ho? Přeci jen to není úplně malá investice a bylo by příjemné mít ho předem v ruce.
Václav
Přeji hezký den.