Mlýnek Komo Fidibus 21 má velice jednoduchou obsluhu. Stačí jen zapnout mlýnek a nasypat suroviny do násypky s kapacitou 850 gramů. Hrubost mletí upravíte pootočením násypky doleva nebo doprava. Můžete umlít mouku v jakékoli hrubosti od drceného obilí (tzv. lámanky) po hladkou dortovou mouku. Při mletí čočky, která je přirozeně mastnější, je možné začít mlít najemno a sledovat, jestli se mouka sype nebo ne. Pokud nesype, nebo po nějaké chvíli přestane, otočte násypkou na hrubší mletí.
Díky výkonu 100 gramů hladké mouky za minutu (hrubá se umele rychleji) budete mít čerstvou mouku za velmi krátkou dobu. I čištění je výjimečně snadné, protože mlýnek je prakticky bezúdržbový. Při pravidelném používání jej nemusíte čistit vůbec. Po odstavení delším než jeden týden je vhodné před dalším mletím mouky umlít hrst rýže, která pročistí kameny. Také můžete čas od času odšroubovat násypku a vysát zbytky obilí s pomocí vysavače.
bude mlýnek vhodný k mletí mandlí na mandlovou mouku? Prioritně by byl tedy využíván na mletí jednozrnky, a občasně na tuto mandlovou.
Předem děkuji za odpověď
Kunc