Prestižní německý časopis Test Magazin vyhodnotil v roce 2021 výrobník zmrzliny Gelatissimo Exclusive i-Green jako nejlepší ze šesti porovnávaných přístrojů a udělil mu skóre 93,2 %. Zmrzlinovač Gelatissimo zvítězil mimo jiné i proto, že výrobce významně přispěl k řešení globálního oteplování tím, že ve všech svých strojích nahradil chladicí plyn s vysokým potenciálem znečištění novým chladicím plynem s nulovým dopadem na životní prostředí. Přístroj má díky tomuto řešení zároveň efektivnější provoz a nižší spotřebu elektrické energie.
zmrzlinovač Gelatissimo
Exclusive i-Green bílá
Zmrzlinovač Gelatissimo Exclusive i-Green pro výrobu zmrzliny z kupované i domácí směsi.
Nákup na splátky
Produkt je možné koupit na splátky prostřednictvím společností Essox nebo Cofidis.
Doprava zdarma
Tento produkt vám doručíme zdarma.
Popis produktu
zmrzlinovač Gelatissimo Exclusive I-Green
poloprofesionální zmrzlinovač v kompaktní velikosti
Gelatissimo Exclusive i-Green je takový domácí zmrzlinový stánek, ve kterém si opravdu připravíte zmrzlinu jako ze stánku! Během 15-20 minut vyrobí okolo 1 kg zmrzliny, gelata, sorbetu, granity nebo mraženého jogurtu. To je 10-20 porcí! Na výrobu můžete použít zmrzlinovou směs z obchodu a samozřejmě i vlastnoručně připravené směsi z čerstvých surovin (mléka, cukru, vaječných bílků, ořechů, čokolády, ovoce a mnoha dalších oblíbených ingrediencí). Součástí návodu k obsluze je 21 receptů na zmrzliny a sorbety a dva recepty na polevy (čokoládovou a malinovou).
Poloprofesionální výrobník zmrzliny Gelatissimo Exclusive i-Green je dostatečně výkonný pro použití v domácnostech i malých provozech (kavárny, bary, pekárny). Není určený pro neustálé intenzivní nebo celodenní používání.
Vítěz testu
Jednoduché ovládání, skvělé výsledky
Výrobník Gelatissimo Exclusive i-Green je maximálně zjednodušené zařízení. Nemá žádné složité programy, ovládá se pomocí pouhých tří tlačítek:
- zapnutí/vypnutí přístroje
- zapnutí/vypnutí chlazení
- zapnutí/vypnutí míchací lopatky
Jak vyrobit zmrzlinu?
- Sestavte výrobník dle návodu – je to snadné! Zmrzlinu můžete vyrábět buď v pevné nádobě, která je neoddělitelnou součástí výrobníku, nebo vyjímatelné nádobě. Záleží na tom, co je pro vás pohodlnější.
- Předchlaďte zmrzlinovač po dobu 5 minut (zapněte přístroj a stiskněte tlačítko chlazení).
- Nalijte směs (kupovanou nebo domácí).
- směs musí být předem připravená/ smíchaná v jiné nádobě a teprve pak nalita do výrobníku
- směs může obsahovat i malé kousky ovoce nebo oříšků; kousky čokolády je lepší přidat až v posledních 5 minutách
- doporučená teplota směsi/ surovin pro dosažení co nejlepšího výsledku je 5-20 °C (nikdy nevkládejte suroviny, jejichž teplota přesahuje 25 °C)
- maximální kapacita výrobníku je 0,8-1 kg; naplňte nádobu maximálně z poloviny, aby se směs dobře zpracovala a nepřetekla
- pokud je součástí receptu alkohol, přidejte ho až ke konci výrobního procesu, aby neprodlužoval chlazení
- z ovoce, které přidáváte do směsi, nezapomeňte vyjmout pecky, odstranit tvrdou kůru
- Nasaďte víko.
- Stiskněte tlačítko pro spuštění míchací lopatky.
- Zastavte přístroj (postupným stisknutím všech tří tlačítek), jakmile zmrzlina dosáhne požadované konzistence (trvá to 15-20 minut).
- Zmrzlinu můžete nechat v uzavřeném výrobníku 10-20 minut po ukončení výroby – tento model nemá funkci skladovacího chlazení. Pak je třeba zmrzlinu servírovat nebo přendat do čisté uzavíratelné nádoby a uložit do mrazáku. V mrazáku vydrží 1-2 týdny, delší skladování má negativní vliv na chuť.
- Zmrzlinu je nejlepší podávat ve vychlazeném nádobí.
Co je ještě důležité?
- Poté, co si výrobník zmrzliny přinesete domů, nebo po jakémkoli pohybu, při kterém byl převrácen, ho nechte stát na rovném povrchu nejméně 12 hodin.
- Všechny díly, které přijdou do kontaktu se zmrzlinou, je důležité mít před výrobou zmrzliny hygienicky čisté.
- Během provozu musí být okolo přístroje nejméně 20 cm volného prostoru, aby vzduch mohl volně cirkulovat. Před ventilačními otvory nesmí stát žádné překážky. Odtud bude při výrobě zmrzliny proudit horký vzduch – je to známkou účinného chlazení.
- Kolísání rychlosti a hlučnosti během provozu je normální, není známkou vady ani poruchy.
- Po každém zastavení přístroje počkejte cca 10 minut, než jej znovu zapnete. Platí to pro záměrné zastavení, ale i pro zastavení v případě výpadku elektrického proudu.
Jak se výrobník zmrzliny čistí?
Vyjímatelnou nádobu, lopatky, víko, zajišťovací knoflík, ochranný kroužek, špachtli a odměrku můžete mýt ručně pod teplou tekoucí vodou s pomocí saponátu nebo v myčce nádobí za použití programu s nízkou teplotou. Vysoká teplota by mohla deformovat díly. Samotný přístroj s vnitřní nádobou otřete pomocí navlhčeného hadříku. Při čištění vnitřní nádoby přístroj neotáčejte. Na její vyčištění použijte houbičku.
videa
hlavní prvky
- snadné používání, jednoduché ovládání
- až 1 kg (respektive 1,5 l) zmrzliny do 15-20 minut
- zmrzlina, sorbet, granita, gelato, mražený jogurt
- z kupované nebo domácí směsi
- snadná údržba - vhodné i do myčky na program s nízkou teplotou
- šetrné k životnímu prostředí
- tělo z ABS plastu
- poloprofesionální přístroj vhodný i pro použití v menších provozech
Příklad receptu, který se zmrzlinovačem připravíte
VANILKOVÁ ZMRZLINA
100 g krupicového cukru
4 vaječné žloutky
250 ml mléka
250 ml tučné smetany
1 a 1/2 čajové lžičky vanilkové esence
Žloutky vyšlehejte s cukrem a následně za stálého šlehání přilijte mléko, které jste předtím přivedli k bodu varu. Krém přelijte do hrnce a za stálého míchání dřevěnou měchačkou ho vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne a nepřichytí se k měchačce. Následně krém nechte zcela vychladnout a vmíchejte smetanu a vanilkovou esenci. Hotovou směs nalijte do výrobníku zmrzliny a spusťte jej na cca 20 minut.
obsah balení
- motorová část s neodnímatelnou vnitřní nádobou
- nerezová vyjímatelná nádoba
- míchací lopatka pro použití v pevné nádobě
- míchací lopatka pro použití ve vyjímatelné nádobě
- zajišťovací knoflík lopatek
- ochranný kroužek
- průhledný kryt
- špachtle pro práci se zmrzlinou
- odměrka
Parametry
- Výrobce
- Nemox
- Barva
- Bílá
- Země původu
- Itálie
- Min. množství surovin
- 0,4 - 0,5 kg
- Max. množství surovin
- 0,8 - 1 kg
- Max. objem vyrobené zmrzliny
- 1,5 l za cyklus
- Doba přípravy
- 15 - 20 minut
- Materiál
- plast ABS
- Materiál nádoby
- Nerezová ocel
- Objem nádoby
- 1,7 l
- Ovládání
- manuální
- Počet otáček
- 30 ot./min
- Výkon
- 140 W
- Napětí
- 220 - 240 V
- Frekvence
- 50 - 60 Hz
- Rozměry v mm (V x Š x D)
- 270 x 380 x 220 mm
- Hmotnost (kg)
- 10,9 kg
- Záruční doba
- 24 měsíců
k danému produktu?
Diskuze
k danému produktu?