univerzální nůž
Samura HARAKIRI 12 cm
Všestranný nůž Samura HARAKIRI pro pohodlné krájení všech možných potravin. Čepel 12 cm.
Popis produktu
univerzální nůž Samura HARAKIRI 12 cm
Spojení japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nůž s univerzálním využitím zastane v kuchyni téměř jakoukoli práci. Krájejte ovoce, zeleninu, maso, sýry, uzeniny nebo chleba, odstraňte šupiny z ryb. Čepel je designovaná pro všechny kuchyňské úkony a manipulace s nožem je pohodlná a příjemná i při delší práci.
Určeno na:
všestranné využití
Nůž nevyžaduje při krájení žádné velké úsilí. Jeho délka a tvar jsou designovány pro pohodlné zvládnutí měkkého i tvrdého ovoce a zeleniny.
- Ještě důležitější než ostrost je ergonomie nože. Nože Samura mají ergonomický tvar, jejich používání je skutečně pohodlné a nože se zbytečně neničí.
- Doporučujeme mýt nože ručně pod tekoucí vodou, bez použití abrazivních prostředků, a hned je otřít do sucha. Za jeden cyklus v myčce nádobí se nůž sice nezničí, ale pravidelné mytí může vést k deformaci.
- Nože Samura vydrží při správném zacházení velmi dlouho ostré. Pro prodloužení ostrosti je odkládejte do držáků nebo stojanů určených přímo na nože. Neskladujte je společně s příbory nebo jiným kovovým náčiním, mohlo by dojít k předčasnému otupení.
- Životnost nože prodloužíte i výběrem vhodné krájecí desky. Používejte dřevěné, termoplastické nebo polyuretanové prkénko, naopak nevhodné je kamenné, skleněné a porcelánové.
- Nezapomeňte na pravidelné ostření. Nože ostřete pravidelně a včas. Na řezné hraně nože se postupem času odhalují mikroskopické defekty, které sice nejsou pouhým okem vidět, ale ovlivňují kvalitu řezu a mají tendence se prohlubovat. Při dlouhodobém zanedbávání péče může dojít až ke znehodnocení nože. Pravidelné broušení naopak tyto defekty zahladí a zachová dokonalou ostrost, pro kterou si nůž Samura pořizujete.
Další příslušenství
K noži Samura si můžete dokoupit následující příslušenství.
Stojan na nože
Antibakteriální nerezový stojan se štětinami pojme až 9 nožů různých tvarů a zachová jejich ostrost. Nože se navzájem nedotýkají a jejich uložení je na rozdíl od jiných stojanů variabilní. Štětinová vložka jde vyndat a umýt.
Brousky a ocílky
Vyberte si z brousků na ocelové i keramické nože. S jednoduchými japonskými brusnými kameny naostříte nůž snadno a rychle, i když jste to ještě nikdy nedělali. Nebo by vám byl příjemnější elektrický brousek? Na průběžné udržování ostří je zas ideální univerzální ocílka.
Prkénko z termoplastu
Antibakteriální prkénko z termoplastu brání předčasnému ztupení nožů. Jde o materiál, který se používá i při výrobě moderních lékařských přístrojů a dětských hraček. Prkénko má drážku pro zachycení tekutin z potravin.
Parametry
- Výrobce
- SIA TOKYO CUTLERY
- Barva
- černá
- Materiál čepele
- nepotažená nerezová ocel AUS-8
- Materiál rukojeti
- ABS plast
- Tvrdost čepele
- 58 HRC
- Délka v cm
- 23 cm
- Délka čepele
- 12 cm
- Hmotnost (g)
- 48 g
- Záruční doba
- 24 měsíců
k danému produktu?
Diskuze
k danému produktu?