Kromě standardní možnosti ručního nastavení času a teploty můžete využívat 3 speciální režimy.
1. Režim FAST se hodí především pro sušení masa. Udržuje průměrnou vnitřní teplotu sušičky na předem stanovené hodnotě. S ohledem na cyklické spouštění a vypínání topného tělesa bude i vnitřní teplota mírně kolísat.
2. Režim RAW je praktický pro zachování některých zásadních živin, které se mohou vysokou teplotou zničit. Vnitřní teplota sušičky nikdy nepřesáhne předem stanovenou hodnotu.
3. Režim COMBO je nejlepší pro sušení mokřejších surovin (rajčata). Využívá funkci dvoustupňového sekvenčního nastavení teploty a času (TST) pro nastavení dvou teplot a dvou časů. Sušička začíná na vyšší teplotě po předem stanovený čas (režim FAST), poté teplota automaticky klesne na nižší nastavenou teplotu po zbývající čas sušení (režim RAW). Výhodou je, že živiny zůstanou v surovinách zachovány stejně jako při použití režimu RAW.