šéfkuchařský nůž Samura BAMBOO 20 cm
Profesionální šéfkuchařský nůž s univerzálním využitím. Délka čepele 20 cm.
Popis produktu
šéfkuchařský nůž Samura BAMBOO 20 cm
Spojení japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Profesionální šéfkuchařský nůž má v kuchyni multifunkční využití. S lehkostí krájejte a sekejte ovoce, zeleninu, maso, pečivo, ořechy, bylinky, zkrátka cokoli vás napadne. Nůž vydrží dokonale ostrý po velice dlouhou dobu, a to i když ho používáte každý den. Materiál nože je chemicky neutrální a odolný vůči korozi.
Určeno na:
univerzální využití
Nůž nevyžaduje při krájení žádné velké úsilí. Jeho délka a tvar jsou designovány pro pohodlné zvládnutí mnoha druhů potravin.
- Ještě důležitější než ostrost je ergonomie nože. Nože Samura mají ergonomický tvar, jejich používání je skutečně pohodlné a nože se zbytečně neničí.
- Doporučujeme mýt nože ručně pod tekoucí vodou, bez použití abrazivních prostředků, a hned je otřít do sucha. Za jeden cyklus v myčce nádobí se nůž sice nezničí, ale pravidelné mytí může vést k deformaci.
- Nože Samura vydrží při správném zacházení velmi dlouho ostré. Pro prodloužení ostrosti je odkládejte do držáků nebo stojanů určených přímo na nože. Neskladujte je společně s příbory nebo jiným kovovým náčiním, mohlo by dojít k předčasnému otupení.
- Životnost nože prodloužíte i výběrem vhodné krájecí desky. Používejte dřevěné, termoplastické nebo polyuretanové prkénko, naopak nevhodné je kamenné, skleněné a porcelánové.
- Nezapomeňte na pravidelné ostření. Nože ostřete pravidelně a včas. Na řezné hraně nože se postupem času odhalují mikroskopické defekty, které sice nejsou pouhým okem vidět, ale ovlivňují kvalitu řezu a mají tendence se prohlubovat. Při dlouhodobém zanedbávání péče může dojít až ke znehodnocení nože. Pravidelné broušení naopak tyto defekty zahladí a zachová dokonalou ostrost, pro kterou si nůž Samura pořizujete.
Další příslušenství
K noži Samura si můžete dokoupit následující příslušenství.
Stojan na nože
Antibakteriální nerezový stojan se štětinami pojme až 9 nožů různých tvarů a zachová jejich ostrost. Nože se navzájem nedotýkají a jejich uložení je na rozdíl od jiných stojanů variabilní. Štětinová vložka jde vyndat a umýt.
Brousky a ocílky
Vyberte si z brousků na ocelové i keramické nože. S jednoduchými japonskými brusnými kameny naostříte nůž snadno a rychle, i když jste to ještě nikdy nedělali. Nebo by vám byl příjemnější elektrický brousek? Na průběžné udržování ostří je zas ideální univerzální ocílka.
Prkénko z termoplastu
Antibakteriální prkénko z termoplastu brání předčasnému ztupení nožů. Jde o materiál, který se používá i při výrobě moderních lékařských přístrojů a dětských hraček. Prkénko má drážku pro zachycení tekutin z potravin.
Parametry
- Výrobce
- SIA TOKYO CUTLERY
- Barva
- nerez
- Materiál čepele
- nepotažená nerezová ocel AUS-8
- Materiál rukojeti
- nerezová ocel
- Tvrdost čepele
- 59 HRC
- Délka v cm
- 32 cm
- Délka čepele
- 20 cm
- Hmotnost (g)
- 113 g
- Záruční doba
- 24 měsíců
k danému produktu?
Diskuze
k danému produktu?