Moštovač nevyžaduje připojení k elektrické síti a za nedeštivého počasí ho lze používat přímo na zahradě. Veškeré kovové díly včetně šroubků jsou nerezové, filtrační pytel je z lavsanu. Lavsan je odolná omyvatelná látka, kterou lze používat opakovaně a vydrží velmi dlouho. V případě potřeby je náhradní pytel k dostání v našem e-shopu.
hydraulický moštovač
Fruit Press GP-12S
Hydraulický moštovač Fruit Press GP-12S s lisovací silou 2 tuny. Až 50 litrů šťávy za hodinu!
Nákup na splátky
Produkt je možné koupit na splátky prostřednictvím společností Essox nebo Cofidis.
Popis produktu
hydraulický moštovač Fruit Press GP-12S
Hydraulický moštovač Fruit Press GP-12S je vhodný na lisování většího množství ovoce a zeleniny - objem lisovacího koše je 12 litrů a při jednom lisovacím cyklu se odšťavní 6-8 litrů čisté kvalitní šťávy. To je až 50 litrů za hodinu! Šťávu můžete ihned pít, pasterovat (konzervace tepelnou úpravou) nebo použít k výrobě sirupu a vína.
K dokonalému vylisování dopomůže hydraulická panenka (zvedák) s lisovací silou dvě tuny. Součástí příslušenství jsou dva dřevěné bloky, které slouží pro podpěru zvedáku v případech, kdy lisovací koš nenaplníte zcela, nebo když se sloupec lisované drti sníží pod úroveň, na jakou zvedák svou délkou už nestačí. Lze lisovat jablka, hrušky, hroznové víno, rybíz, angrešt, maliny, třešně, dýně, ostružiny a podobné plodiny, které mohou být klidně i přezrálé. S přezrálými surovinami, jako jsou moučná jablka, si neporadí ani ty nejdražší šnekové nebo dvouhřídelové odšťavňovače!
Každou surovinu je nutné předem nastrouhat nebo nadrtit. Nejlépe vám na to poslouží drtič na ovoce. Moštovač se tedy nedá srovnávat se standardními velkými moštovači, které jsou obvykle velikosti stolu a zařízení pro nasekání surovin mají integrované uvnitř. Hydraulický moštovač Fruit Press GP-12S se hodí pro využití na zahradě nebo menší farmě.
Moštovač Fruit Press GP-12S můžete používat i jako doplněk k odšťavňování s elektrickým odšťavňovačem - dovylisuje odpad, který z odšťavňovače vyšel, a maximalizuje tím výtěžnost ze surovin. Odpad z odšťavňovače navíc není třeba nijak připravovat, může se rovnou lisovat. Výsledkem je vždy kvalitní šťáva bez obsahu pěny.
Doporučujeme na:
jablka, hrušky, hroznové víno, rybíz, angrešt, maliny, ostružiny, třešně, dýně, kořenová zelenina, citrusy, odpad z odšťavňování
Nevhodné na:
listová zelenina, bylinky, aronie, jeřabiny
Jednoduchý a masivní
Jak to funguje?
Suroviny musí být nejprve nastrouhány nebo nadrceny. Drtič je nejméně pracná metoda a při větším množství surovin znamená velkou úsporu času i práce.
Připravená drť se vloží do lisovacího koše, ve kterém je rozprostřený filtrační pytel. Po naplnění pytle přehněte jeho okraje směrem dovnitř a umístěte na něj tlačný disk. Na závit disku nasadíte hydraulický zvedák a můžete začít lisovat. Čerstvou šťávu vylisujete z drti jednoduchým pumpováním páky nahoru a dolů.
Snadná údržba
Po každém použití opláchněte sběrnou misku s vývodem a lisovací koš pod tekoucí vodou. Nechte uschnout, nebo osušte čistou utěrkou. Nepokládejte díly zpátky na dřevěnou základnu, pokud nejsou úplně suché. Rukou odstraňte drť z filtračního pytle, potom jej propláchněte a nechte uschnout.
Jakou výtěžnost očekávat?
Nejvíce šťávy získáte z čerstvých surovin, které lisujete ihned po sklizni. Orientační výtěžnost z čerstvých drcených jablek je 50-70 % šťávy (z celkové hmotnosti). Ze starších jablek, která byla nějakou dobu skladovaná nebo sesbíraná ze země, získáte 20-40 % šťávy. To se může zdát málo, ale pořád jde o dobrý výsledek v porovnání s elektrickými odšťavňovači, které nezvládnou moučná jablka vůbec.
Pro zvýšení výtěžnosti můžete udělat následující: jakmile se zdá, že už je šťáva vylisována, nechte moštovač pět minut odpočívat. Potom několikrát zapumpujte pákou. Znovu nechte pět minut stát a znovu zapumpujte. Postup opakujte tak dlouho, dokud vytéká šťáva a dokud se tlak během pětiminutové pauzy mírně povoluje. Jakmile už tu není žádná vůle nebo nevytéká žádná šťáva, lisování ukončete.
Hlavní prvky
- kvalitní materiály: nerez a dřevo
- univerzalita: lze lisovat všechno kromě listové zeleniny
- zpracuje moučná jablka a další přezrálé suroviny
- nutnost ovoce a zeleninu předem nadrtit (např. drtičem ovoce)
- výtěžnost z čerstvých surovin 50-70 %
- výtěžnost z uskladněných surovin 20-40 %
- objem 12 litrů je vhodný pro větší zahradu nebo menší farmu
- hydraulický zvedák s lisovací silou dvě tuny
- výtěžnost až 50 litrů za hodinu
- šťávu lze ihned pít nebo pasterovat
- šťáva je kvalitní, čistá, vhodná pro výrobu domácích džemů, sirupů a vína
- odolný filtrační pytel
Obsah balení
- rám
- dřevěná základna s protiskluzovými nožičkami
- hydraulická panenka 2 t
- tlačný disk
- lisovací koš (výška 240 mm, průměr 250 mm)
- odtoková miska s vývodem
- filtrační pytel 12 l
- 2x dřevěný blok
Parametry
- Výrobce
- Apple Press Ltd.
- Barva
- červená - nerez
- Země původu
- Lotyšsko
- Způsob odšťavňování
- mechanický
- Objem nádoby
- 12 l
- Rozměry v mm (V x Š x D)
- 610 x 480 x 390 mm
- Hmotnost (kg)
- 20 kg
- Záruční doba
- 24 měsíců
k danému produktu?
Diskuze
k danému produktu?