filetovací nůž
Samura HARAKIRI 21 cm
Nůž na krájení a odkostění všech druhů masa včetně rybího. Délka čepele 21 cm.
Popis produktu
filetovací nůž Samura HARAKIRI 21 cm
Spojení japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Filetovací nůž Samura Harakiri s dlouhou čepelí doporučujeme pro zpracovávání a řezání masa a ryb a jejich vykosťování.
Určeno na:
všechny druhy masa
Nůž nevyžaduje při krájení žádné velké úsilí. Jeho délka a tvar jsou designovány pro pohodlné zvládnutí zpracovávaných potravin.
- Ještě důležitější než ostrost je ergonomie nože. Nože Samura mají ergonomický tvar, jejich používání je skutečně pohodlné a nože se zbytečně neničí.
- Doporučujeme mýt nože ručně pod tekoucí vodou, bez použití abrazivních prostředků, a hned je otřít do sucha. Za jeden cyklus v myčce nádobí se nůž sice nezničí, ale pravidelné mytí může vést k deformaci.
- Nože Samura vydrží při správném zacházení velmi dlouho ostré. Pro prodloužení ostrosti je odkládejte do držáků nebo stojanů určených přímo na nože. Neskladujte je společně s příbory nebo jiným kovovým náčiním, mohlo by dojít k předčasnému otupení.
- Životnost nože prodloužíte i výběrem vhodné krájecí desky. Používejte dřevěné, termoplastické nebo polyuretanové prkénko, naopak nevhodné je kamenné, skleněné a porcelánové.
- Nezapomeňte na pravidelné ostření. Nože ostřete pravidelně a včas. Na řezné hraně nože se postupem času odhalují mikroskopické defekty, které sice nejsou pouhým okem vidět, ale ovlivňují kvalitu řezu a mají tendence se prohlubovat. Při dlouhodobém zanedbávání péče může dojít až ke znehodnocení nože. Pravidelné broušení naopak tyto defekty zahladí a zachová dokonalou ostrost, pro kterou si nůž Samura pořizujete.
Další příslušenství
K noži Samura si můžete dokoupit následující příslušenství.
Stojan na nože
Antibakteriální nerezový stojan se štětinami pojme až 9 nožů různých tvarů a zachová jejich ostrost. Nože se navzájem nedotýkají a jejich uložení je na rozdíl od jiných stojanů variabilní. Štětinová vložka jde vyndat a umýt.
Brousky a ocílky
Vyberte si z brousků na ocelové i keramické nože. S jednoduchými japonskými brusnými kameny naostříte nůž snadno a rychle, i když jste to ještě nikdy nedělali. Nebo by vám byl příjemnější elektrický brousek? Na průběžné udržování ostří je zas ideální univerzální ocílka.
Prkénko z termoplastu
Antibakteriální prkénko z termoplastu brání předčasnému ztupení nožů. Jde o materiál, který se používá i při výrobě moderních lékařských přístrojů a dětských hraček. Prkénko má drážku pro zachycení tekutin z potravin.
Parametry
- Výrobce
- SIA TOKYO CUTLERY
- Barva
- černá
- Materiál čepele
- nepotažená nerezová ocel AUS-8
- Materiál rukojeti
- ABS plast
- Tvrdost čepele
- 58 HRC
- Délka v cm
- 34,2 cm
- Délka čepele
- 21 cm
- Hmotnost (g)
- 80 g
- Záruční doba
- 24 měsíců
k danému produktu?
Diskuze
k danému produktu?