###message

filetovací nůž
Samura HARAKIRI 21 cm

Nůž na krájení a odkostění všech druhů masa včetně rybího. Délka čepele 21 cm.

599 
Dostupnost
Vyprodáno!
  • Popis produktu
  • Foto / video
  • Hodnocení produktu
  • Diskuze

Popis produktu

filetovací nůž Samura HARAKIRI 21 cm

Spojení japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti

Filetovací nůž Samura Harakiri s dlouhou čepelí doporučujeme pro zpracovávání a řezání masa a ryb a jejich vykosťování.

Určeno na:

všechny druhy masa

Nůž nevyžaduje při krájení žádné velké úsilí. Jeho délka a tvar jsou designovány pro pohodlné zvládnutí zpracovávaných potravin.

  • Ještě důležitější než ostrost je ergonomie nože. Nože Samura mají ergonomický tvar, jejich používání je skutečně pohodlné a nože se zbytečně neničí.
  • Doporučujeme mýt nože ručně pod tekoucí vodou, bez použití abrazivních prostředků, a hned je otřít do sucha. Za jeden cyklus v myčce nádobí se nůž sice nezničí, ale pravidelné mytí může vést k deformaci.
  • Nože Samura vydrží při správném zacházení velmi dlouho ostré. Pro prodloužení ostrosti je odkládejte do držáků nebo stojanů určených přímo na nože. Neskladujte je společně s příbory nebo jiným kovovým náčiním, mohlo by dojít k předčasnému otupení.
  • Životnost nože prodloužíte i výběrem vhodné krájecí desky. Používejte dřevěné, termoplastické nebo polyuretanové prkénko, naopak nevhodné je kamenné, skleněné a porcelánové.
  • Nezapomeňte na pravidelné ostření. Nože ostřete pravidelně a včas. Na řezné hraně nože se postupem času odhalují mikroskopické defekty, které sice nejsou pouhým okem vidět, ale ovlivňují kvalitu řezu a mají tendence se prohlubovat. Při dlouhodobém zanedbávání péče může dojít až ke znehodnocení nože. Pravidelné broušení naopak tyto defekty zahladí a zachová dokonalou ostrost, pro kterou si nůž Samura pořizujete.

Další příslušenství

K noži Samura si můžete dokoupit následující příslušenství.

Stojan na nože

příslušenství stojan na nože samura

Antibakteriální nerezový stojan se štětinami pojme až 9 nožů různých tvarů a zachová jejich ostrost. Nože se navzájem nedotýkají a jejich uložení je na rozdíl od jiných stojanů variabilní. Štětinová vložka jde vyndat a umýt.

Brousky a ocílky

příslušenství brousky na nože samura

Vyberte si z brousků na ocelové i keramické nože. S jednoduchými japonskými brusnými kameny naostříte nůž snadno a rychle, i když jste to ještě nikdy nedělali. Nebo by vám byl příjemnější elektrický brousek? Na průběžné udržování ostří je zas ideální univerzální ocílka.

Prkénko z termoplastu

příslušenství krájecí deska samura

Antibakteriální prkénko z termoplastu brání předčasnému ztupení nožů. Jde o materiál, který se používá i při výrobě moderních lékařských přístrojů a dětských hraček. Prkénko má drážku pro zachycení tekutin z potravin.

Parametry

Výrobce
SIA TOKYO CUTLERY
Barva
černá
Materiál čepele
nepotažená nerezová ocel AUS-8
Materiál rukojeti
ABS plast
Tvrdost čepele
58 HRC
Délka v cm
34,2 cm
Délka čepele
21 cm
Hmotnost (g)
80 g
Záruční doba
24 měsíců
Máte otázky
k danému produktu?
Zeptejte se v diskuzi
Položit otázku

Foto / video

Hodnocení produktu

Zatím nikdo nepřispěl do diskuze, buďte první!
Napište svůj názor
Hodnocení pro filetovací nůž | Samura HARAKIRI 21 cm
Vaše hodnocení
Celkové hodnocení
Zavřít okno

Diskuze

Máte otázky
k danému produktu?
Zeptejte se v diskuzi
Položit otázku

Informační oznámení: Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online, v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.